У Луцьку намагалися зірвати проведення конференції обласної організації партії „За Україну!”

У Луцьку 25 квітня намагалися зірвати проведення конференції Волинської обласної організації партії „За Україну!”. Про це заявив голова організації, депутат облради Ігор Гузь.

Він повідомив, що в.о. ректора Волинського національного університету Світлана Гаврилюк вчора в ультимативній формі заборонила партії „За Україну!” в проведенні конференції в актовій залі вузу, натякаючи на тиск з боку Міністерства освіти і науки.

Ігор Гузь переконаний, що за цим інцидентом стоїть верхівка міністерства освіти. „Це тиск з боку Дмитра Табачника, який по вертикалі міністерства освіти робить все можливе, щоб завадити в роботі нашої партії”, – заявив депутат облради.

За його словами, відповідне звернення щодо виділення приміщення було направлено в ректорат ще 9 квітня. „Воно було погоджено, орендна була сплачена, але вчора ввечері, коли вже важко було підшукати приміщення, адміністрація поставила нас перед фактом про заборону проведення заходу”.

Не дивлячись на це, оргкомітету вдалося знайти інше приміщення для проведення конференції.

Нагадаємо, що це не перший інцидент, коли міністерство освіти чинить тиск на навчальні заклади, в яких „За Україну!” намагалася орендувати приміщення для проведення партійних конференціях. 27 березня Полтавський педагогічний університет також ввечері напередодні конференції, не дивлячись на оплату оренди, відмовив в наданні приміщення, посилаючись на нібито ремонт тепломережі в актовій залі.

Коментування не рекомендоване автором новини.