Заява партії “За Україну!”

21 травня відбулося засідання Політичної ради партії “За Україну!”, на якому було прийнято заяву партії “За Україну!”.

Пропонуємо повний текст заяви: Два з половиною місяці правління в Україні президента Януковича, його уряду та коаліції «тушок» засвідчили, що нова влада стала на шлях тотальної здачі національних інтересів України. Президент, урядовці, голова Верховної Ради України поводяться не як керівники суверенної держави, а як окупаційна адміністрація, яка діє в інтересах сусідньої держави.

Всупереч передвиборчим зобов’язанням, Янукович не розпочав і не збирається починати жодної серйозної економічної реформи, а його обіцянки про «покращення життя» та «об’єднання країни» виконуються з точністю до навпаки.

Єдиним змістом політики Януковича, його міністрів і депутатів є руйнування державного суверенітету України й української національної ідентичності під приводом «налагодження дружніх відносин з Росією».

Всупереч Конституції Янукович віддав за безцінь тисячі гектарів українських земель для базування російських військ, які обмежують суверенітет України.

Повним ходом іде підготовка до здачі Росії стратегічних галузей української економіки – газотранспортної системи, електроенергетики, авіаційної промисловості, унікальних машинобудівних підприємств. Представники української влади цілком серйозно обговорюють на переговорах російські ініціативи, які передбачають остаточне перетворення України на московську губернію.

Уряд Януковича-Табачника веде цілеспрямовану війну проти української мови, культури, національної пам’яті. Скасовано обов’язковість тестування випускників шкіл українською мовою з усіх предметів, державні випускні іспити з української мови в вузах, влада прагне викинути українську мову з телебачення, кінотеатрів, судів, органів влади, повернувшись до практики тотального зросійщення України.

Возвеличується злочинний комуністичний режим і кривавий диктатор Йосип Сталін, засуджені міжнародними інституціями й українським судом за геноцид українського народу.
Намагаючись зупинити зростаюче обурення громадян такою політикою, влада прагне зламати й залякати всіх, хто посмів стати на захист власної країни. В Україні розкручується маховик політичних репресій. Проти опозиціонерів фабрикуються кримінальні справи, влада перешкоджає вільному проведенню демонстрацій, провокуючи сутички людей з міліцією, затято запроваджує цензуру в засобах масової інформації.

Протистояти такій політиці може лише єдиний і організований народ.

Партія «За Україну!» визнає необхідність єднання опозиційних сил.

Ми переконані, що ефективною формою протидії режиму Януковича може бути лише єдність українських громадян у спільних діях.

Для того, щоб зупинити антиукраїнський реванш, кожен на своєму місці має в доступний спосіб захищати український інтерес. З об’єднаних дій українських громадян постане національний рух опору, який владі не вдасться зламати. Згуртувавшись навколо українських національних інтересів і під національним прапором, діючи з власної доброї волі і захищаючи власне майбутнє, український народ дасть відсіч реваншистам і покладе край їхньому пануванню.

Партія «За Україну!» докладе всіх зусиль для повернення України на шлях демократії, свободи і незалежності.

Ми переможемо!

Голова партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко

Коментування не рекомендоване автором новини.