Партія «За Україну!» взяла участь в опозиційному мітингу

Голова Волинської обласної організації політичної партії «За Україну!» Ігор Гузь зі сцени говорив: «Сьогоднішній мітинг мені нагадує як п’ять років тому ми з вами збиралися, і як «януковичі» приводили сюди за 100 гривень студентів.

Отих які тут зараз з різних вузів звезені – з Рівного, з Тернополя, зі Львова. За 100 гривень продають свою державу! …Кожен із вас піде сьогодні додому, приїде в своє містечко, село, район і скаже: Янукович,Клімчук, Башкаленко попривозили сюди по 100 гривень молоді і намагаються не дати демократичному зібранню зібратися».

Загалом же усі опозиціонери говорили про «загрозу, яка нависла над Україною», про «потребу об’єднатися і не розчаровуватися». «28 квітня почалася нова ера боротьби українських патріотів. Минулого нема» – сказав Ігор Гузь. І навіть спровокував скандування: «Ми не здалися! Нас не зламати!»

На ньому Юлія Тимошенко і представники опозиційних політичних партій та громадських організацій оголосили про створення на Волині обласного Комітету порятунку Нації і Держави. Декларацію цього комітету зачитав зі сцени співголова комітету, народний депутат України Володимир Карпук.

«Я з цим документом поїду по всій центральній Західній і Східній Україні, щоб знімати апатію, для того щоб ми могли прокинутися, відкрити очі і побачити що без нас Україна не вистоїть» – сказала Тимошенко.

«Дуже важливо що Волинь одна з перших прийняла рішення обласної ради депутатів, щоб зробити все…, аби чорноморські угоди були денонсовані. Якраз Волинська обласна рада і Луцька міська рада прийняли таке рішення. Ви можете пишатися вашою командою, тому що крім вас лише Львівщина і Тернопільщина приняли таке рішення. Більше на Україні ніхто не зміг зібратися з мужністю і не проголосував проти діючого президента» – сказала Тимошенко.

«Азаров і Путін вчора в Сочі намітили десять стратегічних угод, якими в України забирають, все що в нас залишилося: вони взяли всю систему НАК «Нафтогазу»…, і хочуть включити це в спільне підприємство з «Газпромом» де ми будемо мати 6 % власності» – сказала Тимошенко лучанам.

«Вони також намітили для поглинання нашу атомну енергетику, намітили багато підприємств які складають нашу славу і нашу силу в світі» – додала вона.

«Ми точно з вами цю владу змінимо, але головне щоб це не тривало дуже довго, бо ми можемо вранці прокинутися і не побачити все те чим Україна володіє» – застерегла лідерка БЮТ.

«Ні в якому випадку не розслаблятися і не розчаровуватися. Не звертати уваги, що нам с будуть затоплювати грошима. Бо їх план: забирають все і паралельно друкують гроші і засипають Україну грошима» – скалаза Тимошенко.

«Я приїхала до Луцька для того, щоб ми були разом, щоб захищати нашу державу. Волинь, яка завжди була батьківщиною героїв, бійців за волю, за нашу національну самоідентичність, не може бути осторонь процесів які відбуваються. Да, можливо, вони будуть намагатися закрити рот грошима, але тут на Волині, я переконана, що всім очі не закриєш» – сказала Тимошенко.

«Саме з Волині почнеться той рух, який дасть по Україні побудувати команди опору, які не дозволять забрати Україну» – наголосила вона.

Опоненти прихильників Тимошенко – Луцька міська організація Партії регіонів – проводила свій мітинг тут же, на Театральному майдані Луцька, розташувавши автобус з гучномовцями під стінами Обласної бібліотеки для юнацтва.

Звучали пісні про Партію Регіонів і Віктора Януковича, в перерві між якими жіночий голос звертався до мітингувальників з синьо-білими прапорами з закликом «підтримати ініціативи Віктора Януковича».

Гучномовці регіоналів виявилися дещо слабшими за ті, якими була обладнана сцена, де виступали опозиційні сили. Тому уже за десяток метрів від колонок, звідки хвалили Януковича, було розбірливо чути звук з гучномовців, звідки Януковича звинувачували у зраді національних інтересів.

Мітингувальників розділяв кордон міліціонерів.

Голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів назвав зі сцени мітинг регіоналів назвав «шабашем» і зазначив «Отой шабаш ніколи би не відбувся без теперішнього губернатора. Це він один із ініціаторів напевне…».

Тимошенко на сцені оточувала ціла когорта волинських політиків і громадських діячів. Серед них – голова Волинської обласної організації Народного Руху України Володимир Банада, голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів, голова Волинської обласної організації патрії «За Україну!» Ігор Гузь, народні депутати України Володимир Карпук, Віктор Олійник, Микола Потапчук та Євген Кирильчук, Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк, луцький міський голова Богдан Шиба та інші.

Коментування вимкнено "Партія «За Україну!» взяла участь в опозиційному мітингу"