Голова Волинської партії «За Україну!» Ігор Гузь взяв участь у зустрічі з Любимиром Гузарем

Ігор Гузь, депутат обласної ради та голова Волинської обласної організації партії «За Україну!» взяв участь в зустрічі з Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Любомиром (Гузарем), який прибув до Луцька з офіційним візитом для участі в Постійному Синоді УГКЦ. Зустріч відбувалася в приміщенні конференц-залу готелю «Україна».

На зустрічі Любомир Гузар вручив цьогорічним лауреатам відзнаки Блаженного священномученика Омеляна Ковча, – повідомляє офіційний сайт УГКЦ. Відзнакою Блаженного священномученика Омеляна Ковча у 2010 році були нагороджені ряд громадян України, Польщі та Ізраїлю.

Серед українців був нагороджений зокрема, керівник Державного департаменту України з питань виконання покарань у 2005-2009 роках Василь Кощинець – за багаторічні зусилля, які допомагають надавати духовну опіку людям, позбавленим волі і взятим під варту, і за важливу особисту роль у налагодженні системної взаємодії Державної кримінально-виконавчої служби і Церков у релігійній підтримці ув’язнених осіб на зразок служіння о. Омеляна Ковча – покровителя тюремного душпастирства.

Також відзнаку отримав виходець із Волині, видатний український літератор, філософ, громадський і духовний діяч, правозахисник і колишній політв’язень, редактор газети «Наша віра» Євген Сверстюк – за незламну відданість національній і духовній справі та сповнений великої особистої сили і гідності пошук і повернення з-під риштовань істин та цінностей, які дають людині мужність не коритися злу, берегти свою духовну чистоту і віру, що з  байдужості творить любов, а з натовпу воздвигає націю.

В прес-релізі використані матеріали з офіційного сайту УГКЦ

Коментування не рекомендоване автором новини.