Ігор Гузь закликав волинське ДАІ припинити тиск на опозицію

Ігор Гузь, депутат Волинської обласної ради та голова обласної організації партії «За Україну!» на черговій сесії обласної ради, яка відбулась 30 червня, закликав волинське ДАІ перестати чинити тиск на опозиційні сили. Нагадаємо, що події напередодні та опісля 27 квітня, коли в Києві відбувався мітинг опозиційних сил, супроводжувався тиском ДАІ на перевізників, яким не лише чинились перешкоди на шляху до столиці, але й здійснювались погрози на кшталт позбавлення їх ліцензій на перевезення.

На сесійному виступі Ігор Гузь закликав волинських депутатів, журналістів і громадськість належним чином відреагувати на дані події і при потребі вдатися до рішучих дій – до прикладу, аудіо- та відео-фіксування подібних дій ДАІ у Волинській області.

Натомість заступник начальника обласного ДАІ Григорій Мірошниченко зазначив, що дії автоінспекторів здійснювалися в рамках чинного законодавства та з метою перевірки технічного стану автобусів. Спростував він і погрози в бік перевізників, ствердивши, що проведені з ними розмови стосувалися технічних питань.

Депутатським рішенням було створено комісію для розгляду скарг депутатів щодо тиску ДАІ.

«Будь-які дії ДАІ подібного роду надалі викликатимуть опір громадськості та опозиційних сил. По суті такими діями влада забирає у волинян право на вільний демократичний вибір притримуватись тих чи інших політичних позицій. Повернення до кучмістського минулого в нас в області не буде!», – зазначив у своєму виступі Ігор Гузь.

Коментування не рекомендоване автором новини.