Луцька міська організація партії «За Україну!» підтримала Волинське Братство ветеранів ОУН-УПА

Луцька міська організація партії «За Україну!» підтримала Братство ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура, яке подало позовну заяву в Луцький міськрайонний суд на Маневицьку райдержадміністрацію з приводу демонтування пам’ятника тоталітарного комуністичного режиму. Подібний зразок радянського минулого, пам’ятник В.І.Леніну і досі розташований на території Маневицької селищної ради.

Не зважаючи на п.3 абз.6 Указу Президента України №250/2007 від 28 березня 2007 року, в якому, зокрема, йдеться про демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні та політичних репресій, Маневицька райдержадміністрація і досі не вжила жодних дій для виконання даного наказу. Причому, в 2009 році Волинська облдержадмінстрація також визнала необхідність демонтажу даного пам’ятника.

15 червня винесення рішення щодо даного питання було перенесене на 30 червня у зв’язку з неявкою на судове засідання сторони відповідачів – представників Маневицької РДА. Активісти Луцької міської організації партії «За Україну!» були недопущені на судове засідання. На противагу позиціям позивачів під стінами міськрайнного суду зібрався невеликий комуністичний мітинг.

«30 червня всі небайдужі лучани мають продемонструвати свою єдність щодо даного питання, адже це – наша національна честь та гідність. На руках тих, пам’ятники кому і досі стоять на нашій землі – кров мільйонів невинних українців. Забувати про це – справжнє святотаство по відношенню до наших предків», – прокоментував подію голова Луцької міської організації партії «За Україну!» Павло Данильчук.

Коментування не рекомендоване автором новини.