Луцька організація партії «За Україну!» взяла участь у хресній ході до Луцької тюрми + ФОТО

23 червня Луцька міська організація партії «За Україну!» взяла участь в хресній ході та мітингу-реквіємі, які відбулися в пам’ять про жертв луцької тюрми, розстріляних НКВС у 1941 році в кількості близько чотирьохсот в’язнів.

В хресній ході, яка прямувала з Театрального майдану до Замкової площі, взяли участь духовенство та громадськість міста, зокрема і члени міської організації партії «За Україну!», поклавши квіти до пам’ятника «Борцям за незалежність»,  до «Стіни розстрілу в’язнів Луцької тюрми» та хреста «Розстріляним в’язням Луцької тюрми».

На мітингу-реквіємі під стінами Луцької тюрми виступив голова Волинської обласної організації партії «За Україну!» Ігор Гузь, заявивши про неприпустимість для України з боку нової влади відродження та підтримки символів радянської епохи, за якими – мільйони знищених українців.

«Кожен український патріот сьогодні повинен зробити все можливе, щоб Україна не впала, адже нам є що захищати – незалежність, мову, культуру і національні інтереси українців загалом. Вже на найближчих виборах до органів місцевого самоврядування українці мають продемонструвати свою здатність бути господарями в своїй державі. Цього хотіли всі ті, хто загинув свого часу за Україну, розуміючи що її незалежність питання майбутнього», – зазначив у своєму виступі Ігор Гузь.

Фоторепортаж з акції дивіться за даним  посиланням.

Коментування не рекомендоване автором новини.