Ігор Гузь став на захист УПЦ Київського Патріархату

27 липня автобуси із вірними УПЦ КП Волині, які мали бажання взяти участь у хресній ході з нагоди Дня Хрещення Руси-України та пам’яті Св.Князя Володимира, не були випущені з міста представниками правоохоронних органів. Про це повідомляє інтернет-видання «Волинська правда».

Як розповів «ВП» голова ВОО партії «За Україну» Ігор Гузь, представники СБУ та МВС намагались не випустити людей «для участі у мирній не політичній хресній ході». Він додав: «Я знаю, що впродовж 4-5 днів відбувався шантаж керівництва Волинської єпархії УПЦ КП. Звичайно, вони самі зроблять заяву».

Окрім того Ігор Гузь повідомив, що під час сесії облради, яка відбудеться 27 серпня, він вимагатиме заслухати вже не керівника ДАІ, а начальника УМВС України у Волинській області Івана Прошковського, а також ініціюватиме депутатську недовіру керівництву МВС в області.

«Якщо вже не допускають до Києва православних вірян, то що можна говорити про теперішню владу. Це – порушення свободи совісті і віросповідання. Я буду звертатись до депутатів всіх фракцій із закликом засудити ці дії. Я, даруйте, використаю нелітературне слово, але в області починається «беспредєл»».

Ігор Гузь додав, що до Києва змогли добрати лише віряни УПЦ КП, які використали особистий транспорт та скористались маршрутними автобусами.

Коментування не рекомендоване автором новини.