На Волині вчетверте відбувся фестиваль «Бандерштат»

Незважаючи на перепони, які постійно доводилося долати оргкомітету “Бандерштату”, фестиваль таки відбувся. Організаторами незмінно були молодіжна громадська організація «Національний Альянс» та Культурно-мистецька агенція «Арт-Захід». Виявила підтримку фестивалю і Волинська обласна організація партії “За Україну!”.

Фестиваль відбувався два дні (7 та 8 серпня) у селищі Рокині, що за 12 км від Луцька на території Музею історії сільського господарства. За цей час гості та учасники фестивалю мали можливість не тільки насолоджуватися справжньою патріотичною альтернативною музикою, а й знайти для себе розвагу по духу та можливості. Показові виступи та майстер-класи з бойового гопака, патріотичне татуювання та боді-арт, змаги з рукопашу, силові ігри, лазертаг, пейнтбол, польоти на дельтаплані, ярмарок української етнічної продукції та ремесел – усе це та багато іншого стало цьогорічною невід’ємною частиною фестивалю. Також на території фестивалю постійно діяла виставка УПА, де всі бажаючі мали можливість ознайомитися з історією діяльності організації, провідником якої був Степан Бандера.

Родзинкою цьогорічного фестивалю стали гутірки з відомими людьми України, серед них: Сашко Положинський (лідер гурту «Тартак»), Вахтанг Кіпіані (журналіст та громадсько-політичний діяч), Олесь Доній (народний депутат України, керівник мистецького об’єднання «Остання барикада»), Стефан Романів (заступник голови Світового конгресу українців), Остап Кривдик (відомий український журналіст та громадський активіст), Олена Білозерська (відома незалежна права журналістка), Богдан Логвиненко (автор інтернет-проектів «Сумно» та «Виделка»), отець Юрій Близнюк.

Організатори фестивалю відзначають, що за ці два дні практично вдалося вирішити «алкогольну» проблему, адже молоді, яка вживала спиртне практично не було, а якщо навіть і з’являлися прикрі випадки, то вони негайно вирішувалися охороною.

Серед відомих та молодих музичних гуртів, які були запрошені оргкомітетом фестивалю були: «ЗЛАМ» (Киїів), «Етно XL» (Рівне), «Фіолет» (Луцьк), «King Size» (Луцьк), «Безодня» (Хмельницький), «Веремій» (Київ), «Тінь Сонця» (Київ) та «Роллікс» (Херсон), спеціальним гостем був опозиційний репер із Білорусі «Vinsent»

Також на фестивалі діяла літературна сцена, де виступали письменники та поети зі Львова, Луцька, Полтави та Житомира.

Приємно відзначити, що на фестивалі було близько 5 тисяч відвідувачів. Незважаючи на несприятливі погодні умови та відсутності іменитих хед-лайнерів на фестивалі, більшість учасників лишилася задоволеними атмосферою та позитивом, який відчувався на Бандерштаті-2010.

Вхід на “Бандерштат”, як і всі попередні роки, був вільним.

Фестиваль відбувся за підтримки Волинської обласної організації партії “За Україну!».

Фото з фестивалю можна переглянути тут

Коментування не рекомендоване автором новини.