Олександр Машлай: Хто захистить лучан від наркоманів?

21 серпня я спільно з однодумцями вирішили прибрати Гущанський парк (той що біля Шовкового комбінату). Принагідно, дякую всім тим хто допоміг нам в цій справі.

Гущанський парк знаходиться на 40-му кварталі та є місцем відпочинку для тисяч мешканців навколишніх будинків. Найбільша від нього користь для молодих мам, адже в парку можна погуляти з немовлям подалі від шуму та автомобільних вихлопів. Також тут полюбляють грати і старші діти.

Нажаль парк облюбували й поціновувачі «культурного» відпочинку на природі з шашликом і пляшкою, як наслідок – вся зелена територія рясно всіяний сміттям. Не хочу звинувачувати всіх відпочиваючих в забрудненні, але ще жодного разу не бачив, щоб така компанія забирала із собою сміття. Биті скляні пляшки, гори пластику, одноразовий посуд та інший непотріб (навіть використані підгузники!) – все це лишається лучанами на місці «культурного» відпочинку. Відповідні служби міста намагаються прибирати парк, але видимого ефекту це не дає.

Але метою цього допису є не прибирання парку. А зовсім інша, зовні прихована проблема.

Віддаленість парку від будинків та розпивання алкоголю під час відпочинку сприяє підвищенню криміногенної ситуації. Ввечері, особливо у святкові дні – лайка, з’ясовування стосунків та бійки є тут звичною справою. Як не дивно, міліція з’являється вкрай рідко і лише тоді, коли охоронці університету «Україна», що знаходиться неподалік, її туди викличуть.

П’яні «розборки» це лише частина «темного» життя парку. Його облюбували як місце для отримання кайфу наркомани. Вся територія всіяна десятками шприців, причому валяються вони не лише в кущах, але й на алеях та стежках, де гуляють тисячі людей та найголовніше – діти! В такій ситуації поранитися голкою дуже легко може навіть дорослий, а що вже казати про дітей, які всюди лізуть і піднімають із землі все що їм цікаво.

Чи це нормально, коли в громадському парку фактично створено притон? Чи повинні правоохоронні органи якось на це реагувати? Чи для вжиття відповідних заходів дитина повинна заразитися ВІЛ-інфекцією?!!

І ще раз наголошую – мова йде не про якийсь пустир, чи лісопосадку, а про парк, про громадське місце!

Думаю висловлю думку всіх мешканців будинків прилягаючих до Гущанського парку – шановні правоохоронці, займіться контролюванням парку! Достатньо у вечірній час одного наряду міліції, який час від часу патрулюватиме дану територію та прилягаючі двори і проблему буде вирішено. Звичайно наркомани залишаться, але принаймні вони будуть варити ширку і колотися не там де гуляють наші діти!

Секретар Правління Волинської організації

політичної партії «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.