Ігор Гузь просить обласну прокуратуру пояснити дії УМВС щодо блокування поїдки до Києва луцьких вірян УПЦ КП

До Ігоря Гузя, як до депутата Волинської обласної ради, звернулися віряни Української православної церкви Київського Патріархату з проханням покарати винних у блокуванні їхнього доїзду до м. Києва 28 липня 2010 року на відзначення свята Рівноапостольного великого князя Володимира разом із державним Днем Хрещення Київської Русі-України.

На думку Ігоря Гузя, такі факти свавілля і беззаконня вимагають належної оцінки, оскільки їх варто розцінювати як системне порушення основних прав і свобод людини, закріплених у Конституції України, а саме: права на вільне пересування, гарантованого статтею 33 Конституції України: «Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування»; права на свободу віросповідання, гарантованого статтею 35: «Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію …, безперешкодно відправляти … колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність».

Дана ситуація є спробою певних представників владних та силових структур повернути часи Радянського Союзу, коли відбувались переслідування громадян за їхніми релігійними переконаннями.

Ігор Гузь просить після проведення відповідних заходів надати йому результати прокурорської перевірки  стосовно дотримання чинного законодавства представниками УМВС у Волинській області.

Для довідки можна ознайомитися з інформаційним матеріалом з інтернет-сайту  «Волинський інформаційний портал» http://vip.volyn.ua за 2 серпня 2010 року.

Коментування не рекомендоване автором новини.