Свідками побиття учасників фестивалю “Гайдамака” стали і волиняни

24-26 вересня в м. Ірпінь Київської області відбувся фестиваль повстанської та патріотичної пісні Гайдамака.UA.  Одним із найгучніших інформаційних приводів,  пов’язаних з проведенням фестивалю став напад невідомих голомозих молодиків з битами в руках на учасників фестивалю.

Спільними зусиллями охорони фестивалю, волонтерів та гостей напад було ліквідовано,  а зловмисники ретирувалися з місця нападу.  Руслан Косаковський, член Луцької міської організації партії “За Україну!”,  який разом з іншими однопартійцями був присутній на фестивалі,  зазначив по поверненню до Луцька: ” В усіх присутніх на заході не виникло жодного сумніву,  що нападники свою справу робили виходячи з ідейних міркувань, на що їх підбили їхні політичні зверхники”.

Партія «За Україну!» ініціюватиме на найближчому засіданні парламенту створення слідчої комісії у зв’язку з побиттям учасників та організаторів фестивалю повстанської та патріотичної пісні “Гайдамаки.UA”. Про це заявив лідер партії В’ячеслав Кириленко.

Також він повідомив, що на ім’я Генерального прокурора, голови МВС та голови СБУ спрямовано звернення за підписом усіх депутатів від партії «За Україну!» з вимогою розслідували напад на учасників та організаторів фестивалю “Гайдамаки.UA”.

«Сьогодні ми стали свідками ситуації, коли політична дискусія перетворюється на політичну розправу», – наголосив В’ячеслав Кириленко.

Лідер партії «За Україну!» зазначив, що правоохоронці зобов’язані встановити не тільки виконавців цього нападу, а й встановити замовників.

Коментування не рекомендоване автором новини.