Кириленко звернувся до опозиціонерів з пропозицією створити комітет «Стоп фальсифікації!» (+ТЕКСТ)

Лідер партії „За Україну!” В’ячеслав Кириленко звернувся до голів опозиційних партій з пропозицією створити Комітет захисту голосів виборців «Стоп фальсифікації!».

Як відомо, Кириленко виступив з такою ініціативою 16 жовтня, перебуваючи в Івано-Франківській області.

Надаємо повний текст звернення до голів партій:

Керівникам політичних партій:

«Батьківщина» – Юлії Тимошенко
«Громадянська позиція» – Анатолію Гриценку
Європейська партія України – Миколі Катеринчуку
Народний Рух України – Борису Тарасюку
«Народна самооборона» – Юрію Луценку
«Наша Україна» – Віктору Ющенку
Партія захисників Вітчизни – Юрію Кармазіну
«Реформи і порядок» – Сергію Соболєву
«Свобода» – Олегу Тягнибоку
Українська Народна партія – Юрію Костенку
«Українська платформа» – Павлу Жебрівському

Кампанія з виборів до місцевих Рад, що триває в Україні, засвідчила, що влада практично не залишає місця для вільного волевиявлення громадян. Ставка робиться на маніпуляції і фальсифікації.

Цьому сприяє як украй недемократичний виборчий закон, головною метою ухвалення якого є створення видимості «законної» маніпуляції виборчим процесом, так і безкарність відверто протиправних дій представників влади.

Порушення принципу пропорційності при формуванні складу територіальних виборчих комісій на користь влади, ще більше порушення цього принципу під час формування керівного складу ТВК, перешкоди у вільному висуненні кандидатів опозиційними партіями та в реєстрації цих кандидатів, нерівні умови ведення виборчої агітації – саме в таких умовах нинішня виборча кампанія відбувається від самого її початку.

Незважаючи на численні звернення наших партій, правозахисних організацій, виборців до українських та міжнародних інстанцій, влада не лише не припинила маніпуляції виборчим процесом, але й посилила їх. Десятки тисяч представників опозиційних сил не допущені до роботи в дільничних виборчих комісіях. Кожен день з усієї України надходять повідомлення про зняття з реєстрації опозиційних кандидатів і цілих партійних списків.

Очевидно, що, не маючи можливості чесно перемогти на виборах, влада взяла курс на тотальну фальсифікацію волевиявлення громадян. Головними інструментами фальсифікації обрано проведення голосування, підрахунку голосів і складення протоколів дільничних комісій без представників опозиції, а також примітивне усунення конкурентів шляхом їх зняття з реєстрації чи скасування їхньої перемоги на виборах під будь-яким приводом.

Для протидії цим намірам представники опозиційних партій мають об’єднати зусилля і скоординувати дії на всіх рівнях.

З метою спільної протидії тотальній фальсифікації місцевих виборів пропоную створити Комітет захисту голосів виборців «Стоп фальсифікації!», до складу якого увійдуть представники всіх опозиційних сил.

На мою думку, кожна опозиційна партія може делегувати до складу цього комітету представника, що займається у відповідній партії питаннями дотримання законодавства під час виборчого процесу і протидії фальсифікації. Пропоную усім цим представникам зібратися 21 жовтня у Верховній Раді для вирішення організаційних питань і вироблення плану подальших дій. З метою уникнення зайвих дискусій пропоную запровадити принцип почергового головування та консенсусу при ухваленні рішень на засіданнях комітету.

З повагою,

Голова партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко

Коментування не рекомендоване автором новини.