Юлія Борульник: “Молоді люди – нові ідеї!

Інтерв’ю з Юлією Борульник, головою Ківерцівської міської організації партії “За Україну!”, місцевого осередку молодіжної організації “Національний Альянс” і кандидатом в депутати Ківерцівської міської ради.

З приходом осені 2010 року настала пора чергових місцевих виборів в Україні. Українське суспільство давно втомлене порожніми обіцянками політиків і своїми невиправданими надіями. Тож поширенню апатії і байдужості серед населення дивуватись не варто. Інтерес до політичної ситуації в країні  серед її мешканців стрімко падає. Усе частіше можна почути тези на кшталт «А чого я піду голосувати? Що це змінить?» чи «Усі вони однакові!» Але цього разу ми обираємо владу на місцях, а не тих примарних «слуг народу», що вирішуватимуть глобальні для українців питання у далекому Києві, – людей, від чиїх рішень і активної позиції залежатиме добробут Вашого рідного міста на протязі найближчих років. Отож, сьогоднішню нашу бесіду ми провадимо з молодим і перспективним кандидатом у депутати Ківерцівської міської ради Юлією Борульник.

Отож,  Юліє, чому Ви вирішили спробувати потрапити до міської ради? Що спонукало Вас до такого рішення?

Причин багато, та найважливішим є бажання змінити Ківерці в кращий бік. Це місто – мій рідний дім, моя маленька Батьківщина, за добробут якої я переймаюсь усією душею. У мене багато ідей щодо поліпшення благоустрою Ківерець і я маю чітке бажання реалізувати їх. Не хотілося б бути пасивним спостерігачем у житті рідного міста. Як вчили нас у школі – по собі треба лишити слід. І слід цей має бути позитивним.

Перейдімо конкретніше до ідей, на основі яких Ви збираєтесь  змінювати ситуацію в Ківерцях?

На протязі останніх років найактуальнішою у місті, зокрема і моєму мікрорайоні, є проблема якості доріг, а подекуди і їх цілковитої відсутності. Тому піднімати питання про ремонт доріг є просто необхідним. Хоч і банальна, але не менш актуальна проблема поганого освітлення вулиць. Декілька ліхтарів, що горять в окремих місцях – ненормальна і неприпустима ситуація для міста. Тим паче, існують державні програми спрямовані на встановлення вуличних ліхтарів. Тож вирішення цього питання гальмується лише відсутністю контролю та активної позиції.

Також важливим є поліпшення екологічної ситуації у місті. Звісно, сміття на вулицях – це, в першу чергу, наслідок низького рівня культури поведінки людей. Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. У цьому гаслі неабияка доля правди, але ж і прибирати комусь потрібно. Не можна чекати поки сміття зникне саме по собі. Отож, доцільним було б створити ініціативні групи мешканців Ківерець, яким не байдужий стан довкілля і з їхньою допомогою, а також за підтримки міської ради, влаштовувати регулярні прибирання територій міста. Мені це видається реальним шляхом вирішення одразу двох питань: з одного боку – наведення ладу на вулицях, а з іншого – виховання у мешканців поваги до навколишнього середовища, адже той хто прибирав хоч раз, задумається перш, ніж насмітити. Зрештою, результати власної праці цінуються значно більше, аніж чужої.

Ще однією важливою проблемою є організація відпочинку дітей. Район «Спецлісмашу» є одним із найбільш населених районів Ківерець. Лише у моєму будинку проживає близько вісімнадцяти дітей дошкільного віку. А нещодавно встановлений дитячий майданчик у міському парку не може вмістити всіх охочих до ігор малюків. Та й для молодих батьків не надто зручно щоразу спеціально відводити дітей на майданчик, щоб ті мали змогу провести час на гойдалках. Цілком реальною є можливість відновлення старого дитячого майданчика у нашому мікрорайоні. Це не вимагає значних фінансових зусиль, але натомість принесе користь і малечі і їх батькам.

І на сам кінець, я планую створення безкоштовного консультаційного юридичного відділу у місті. Багато людей, потрапляючи у складні життєві ситуації, натикаючись на бюрократичні перепони у процесі вирішення певних питань, потребують кваліфікованої допомоги фахівців. Та не завжди фінансові можливості дозволяють їм це зробити. Тож реалізація подібного проекту принесла б неабияку користь мешканцям Ківерець.

Ідеї справді амбітні, та чи не забракне Вам досвіду для впровадження їх у життя?

Сподіваюсь, що ні. Я вже мала нагоду проявити свої організаційні здібності на практиці. Окрім того, що я є членом політичної партії «За Україну!», я ще виконую обов’язки помічника-консультанта депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя. Також, я є головою молодіжної громадської організації «Національний Альянс», чи не єдиної реально функціонуючої громадської організації Ківерець. За рік існування з нашою ініціативи були проведені ряд заходів спрямованих на національно-патріотичне виховання молоді, відродження національно-культурних традицій, пропаганду здорового способу життя. Деякі пункти моєї програми програми вже виконуються – зокрема, влітку 2010 року з нашої ініціативи та зібраних коштів за підтримки Ківерцівської міської ради був побудований дитячий майданчик в міському парку.

Дякую Вам за змістовну розмову. Побажайте на останок щось вашим виборцям.

Перш за все, бажаю всім міцного здоров’я, душевного комфорту і затишку у родинах. Зробіть правильний вибір, і Ківерці і Україна насьогодні його потребують.

Коментування не рекомендоване автором новини.