Ігор Гузь: «Депутати від влади бояться публічності»

Обранці Волинської обласної ради не хочуть виділяти кошти на трансляцію сесій – на думку більшості депутатів, місцеві телеканали можуть робити це безкоштовно.

Про це йшлося в ході обговорення регламенту Волиньради під час сесії 22 грудня.

Як розповіла генеральний директор Волинської обласної державної телерадіокомпанії Ольга Куліш, ініціатива транслювати сесійні засідання на каналі «Нова Волинь» виникла у членів постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю.

Однак депутат обласної ради, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук висловився проти передбачення коштів на трансляцію сесійних засідань. Мовляв обласний бюджет має важливіші завдання, і витрачати кошти на висвітлення роботи депутатів не варто.

Натомість депутат Ігор Гузь назвав пропозицію депутатської комісії «принциповим питанням», оскільки діяльність Волиньради має бути публічною.

«Виборці повинні знати, чи депутат спить, чи колупається у вусі, чи працює. Ці гроші вартують того», – висловився депутат.

Однак Гузь вважає, що варто таки провести переговори з керівництвом ВОДТРК, аби там погодились на безкоштовну трансляцію, яку для сесій Волиньради та Луцькради останнім часом безоплатно проводить приватна місцева телекомпанія «Аверс».

В результаті тривалого емоційного обговорення депутатам Волиньради не вдалось прийняти рішення на користь трансляції сесій ради Волинським телебаченням – забракло голосів.

«Волинські новини»

Коментування не рекомендоване автором новини.