Депутати Волиньради не проголосували за Бандеру

Третю позачергову сесію Волинської обласної ради депутати зірвали – для роботи законодавчого органу не вистачило кворуму.

На сесійному засіданні 27 січня зареєструвалось лише 24 депутати – представники «Батьківщини», «Свободи», «Нашої України» та «За Україну!».

Тим часом представники від Партії регіонів, «Фронту Змін», Народної партії, «Єдиного Центру», СЖУ, КПУ, Аграрної партії, Селянської партії, «Сильної України» та УРП «Собор» проігнорували подію.

На розгляд сесії планували винести питання про прийняття заяви щодо рішення Вищого адміністративного суду про скасування Указу Президента України від 20 січня 2010 року «Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України».

Голова облради Володимир Войтович перед початком сесії, за традицією, привітав усіх обранців, які відсвяткували дні народження у січні.

По тому попросив увімкнути електронну систему для голосування, аби депутати змогли зареєструватись і розпочати сесію.

Однак 24 обранців, які прибули на засідання, виявилось замало – кворуму не вдалось зібрати. Відтак Войтович оголосив, що позачергова сесія переноситься.

Однак присутні на сесії обранці не розгубились і вирішили провести депутатські збори, на яких розкритикували своїх опонентів та прийняли «бандерівську» заяву від опозиційної частини депутатського корпусу Волиньради.

Лідер партії «За Україну!» Ігор Гузь наголосив, що «питання Бандери сьогодні – це питання національної ідентичності українців», а нинішня влада має намір перетворити Україну на тоталітарну державу.

«Поруч з тим, що вони зневажають Бандеру, сьогодні йде тотальна деукраїнізація. Вони викликають бурю. Я переконаний, ця весна буде гарячою. На весну треба організовувати конкретні дії – українці мають йти на Київ», – зазначив Гузь.

«Волинські новини»

Коментування не рекомендоване автором новини.