Луцька міськрада сказала «фе» губернаторській групі за Бандеру

З ініціативи фракції “За Україну!” депутати Луцької міськради, які абсолютною більшістю голосів підтримали рішення про присвоєння звання Почесного громадянина Луцька Провіднику ОУН Степану Бандері, здивовані рішенням депутатської групи у Волинській обласній раді «Нова Волинь» про «ініціативи» галицьких облрад, які буцімто розколюють Україну. Відповідну заяву затвердила Луцька міськрада.

«Якщо центральна влада принижує українських героїв, прагнучи розколоти Україну на Схід і Захід на догоду Кремлю, то регіональна влада ставить собі за мету посіяти розбрат поміж українськими землями, свідомо обзиваючи рух на захист національних героїв «ініціативою галицьких облрад», «закликами депутатів Тернопільської, Івано-Франківської, та Львівської обласних рад», – йдеться у документі, який озвучив голова фракції «За Україну» в міськраді Павло Данильчук.

«Зрозуміло, навіщо так чинить «прогубернаторська» більшість обласної ради: щоб відвернути увагу волинян від найвищого зростання цін на товари першої необхідності і ледь не найнижчого рівня заробітної плати в Україні. Страх перед людським гнівом за зубожіння народу – ось що штовхає регіональну владу до культивування табачниківських ідей перетворення України в гетто для українців», – йдеться у документі.

Представниця ПР у міськраді Ірина Комлик вважає, що переносити політичні розборки у сесійну залу – не потрібно. Мовляв, у такому разі депутати і надалі займатимуться перетягуванням ковдри. Стосовно позиції депутатів облради – то доречно було б самотужки поспілкуватися з ними, а не виносити такі заяви на загал.

Їй зопонував «свободівець» Андрій Калахан. Він поміж іншим зауважив, що на кожну сесію міськради запрошуються депутати обласного представницького органу, обрані від Луцька. Наприклад,  депутат облради від «Свободи» Анатолій Вітів постійно присутній на сесіях міськради. Натомість губернатор Волині Борис Клімчук, обраний до Волиньради в мажоритарному окрузі в Луцьку, систематично ігнорує сесії міськради.

Зрештою, з невеликими поправками Луцька міськрада підтримала цю заяву. «За» проголосували 38 депутатів. Що цікаво, «проти» були два обранці громади, ще один – утримався. А в сесійній залі були присутніми усі четверо депутатів із фракції Партії регіонів.

ЗІК

Коментування не рекомендоване автором новини.