«Якщо збережеться така ситуація як сьогодні – українці програли!» – Тарас Стецьків ФОТО

17 лютого в  прес-центрі Луцької міської ради відбулася прес-конференція народного депутата України Тараса Стецьківа. На якій, народний обранець розповів про «Зарваницьку ініціативу» та запрезентував книгу Ігоря Гирича «Історичні причини наших поразок і перемог».

На початку прес-конференції Тарас Стецьків розповів журналістам, що таке «Зарваницька ініціатива». «Зародилася вона майже рік тому, в травні 2010 року,  із метою самоорганізувати територіальні громади для зміни того жахливого становища в яке потрапила  Україні при нинішній владі.  Зарваницька ініціатива – це позапартійна структура, яка допомагає громаді само організуватися та самостійно вирішити свої культурні, економічні, соціальні чи навіть екологічні проблеми». Робота ініціативи триває вже 4-5 місяців. Відбуваються постійно зустрічі на Івано-Франківщині, Тернопільщині, Львівщині, а відтепер і Волинь включиться в процес.

«Основна ідея «Зарваницької ініціативи» – це саморганізація як інструмент. Якщо  відновимо довіру в людей , тоді  зможемо протидіяти  східній орді. А так, ми ще слабкі.» – Сказав Тарас Стецьків. Зазначив, що форми організації ініціативи можуть бути найрізноманітніші, тобто від просвітньо-культурницької діяльності до громадської роботи.

Відповідаючи на запитання журналістів Стецьків зазначив, що Зарваницька ініціатива не планує перетворюватися на нову політичну силу, але в політичному житті країни буде активною. «Ми будемо тиснути на політичних вождів в Києві, аби вони об’єдналися і на наступних виборах виступили єдиним списком проти Партії Регіонів. В іншому випадку ми всі програємо».

Тарас Стецьків зазначив що підтримують «Зарваницьку ініціативу» не лише політики але й духовенство православних та греко-католицької церков, діячі культури та мистецтва, науковці. Серед відомих осіб прихильниками ініціативи є народні депутати Роман Ткач, Олесь Доній, Юрій Стець, та ін.,  відомі письменники брати Капранові, Оксана Забужко, Василь Шкляр та  духовенство.

Також на прес-конференції була запрезентована книга Ігоря Гирича «Історичні причини наших поразок та перемог». Тарас Стецьків зауважив, що це один із способів   народної ініціативи. «Таким чином ми  зможемо випередити Табачника із «його книжками». Мета – поширити цю книгу по всіх можливих українських школах і бібліотеках.   Другим кроком буде показ  фільму «Золотий вересень».

Після прес-конференції Тарас Стецьків зустрівся із громадськістю міста.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Презентована книга та брошура про Зарваницьку ініціативу

Прес-конференція. Тарас Стецьків та Ігор Гузь

Зустріч з громадськістю Луцька

Коментування не рекомендоване автором новини.