Депутати заукраїнці б’ють на сполох. Рокині сидять без води + ФОТО

До депутата Луцької районної ради партії «За Україну!» Олексія Панасюка звернулися жителі смт Рокині Луцького району з проханням вирішити проблему з подачею води. З кінця лютого частина мешканців селища немає у своїх домівках водопровідної води – внаслідок численних проривів водогін перекрили і чекають зручного часу і грошей для ремонту.

Депутати обласної ради Ігор Гузь та районної ради Олексій Панасюк зустрілися із місцевими жителями та Володимиром Саламатіним – головним інженером виробничого управління житлово-комунального господарства «Рокині».  У зв’язку з тим, що голови селищної ради Марії Піскар не виявилось на робочому місці, депутати були змушені спілкуватись з нею телефонічно.

Як розповіла пані Піскар, проблема виникла відтоді, як на вулиці Мічуріна кілька тижнів тому стався прорив водогону, внаслідок якого підтоплювалось новозбудоване приватне житлове приміщення. Господар того будинку скаржився у селищну раду і місцеве комунальне господарство. Тому воду перестали подавати. «Кілька разів латали, хотіли запустити водогін такий, як він був в первинному етапі. Але не можна було, бо труби вийшли з ладу. Але цей водогін ми будемо відновлювати, будемо прокладати нові труби. В нас вже є погоджена проектна документація. Вона вже погоджена з усіма інстанціями. Але все впирається в кошти… Селищна рада дотаційна. Де гроші брати?», – бідкається вона.

Навіть за виготовлену проектну документацію сільрада ще не заплатила. А прокладення нового водогону тільки на двох вулицях – Шевченка і Мічуріна – потягне не менше сотні тисяч гривень.

Олексій Панасюк заявив що фракція «За Україну!» буде піднімати питання виділення коштів на водогін на сесії районної ради. Однак він заявив що варто розглянути і альтернативний варіант подачі води. «Можливо дешевше буде встановлення кількох свердловин і підключити до них приватні будинки проблемних вулиць. Окрім економії ми вирішимо і питання якості води» – заявив депутат.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.