Павло Данильчук: «Депутати не повинні обмежувати роботу ЗМІ»

Члени постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму внесли свої зауваження до проекту рішення депутата Луцькради від ВО «Батьківщина» Андрія Осіпова щодо трансляції сесій Луцької міської ради.

Голова постійної комісії депутат Павло Данильчук зауважив, що проект – на часі, проте у ньому висвітлені не зовсім коректні речі. «Те що пропонується проектом це фактично  цензура», – сказав Данильчук – «Засоби масової інформації мають право і повинні висвітлювати роботу депутатів і обмежувати їх в цьому не можна»

Члени комісії вважають, що певні пункти у проекті Осіпова суперечать чинному законодавству, зокрема, Конституції України та Закону «Про інформацію». Тому обранець громади Андрій Калахан запропонував виключити із проекту наступні рядки: «…а також уникати транслювання явно недоречних ракурсів (ситуацій), не утворювати провокацій, уникати транслювання під час перерв, у місцях відпочинку, прийняття їжі тощо». Також запропоновано позбутися і наступного пункту: «Транслювання може бути обмежено чи заборонено в порядку, визначеному законодавством та Регламентом міської ради шостого скликання». Мовляв, ці рядки фактично підпадають під визначення «цензура».

У підсумку 4 депутати із 4-ох присутніх проголосували  за те, щоь  позбутися у проекті рішення слів, які запропонував викинути Калахан. Пункт про заборону трансляції залишили. Крапку у цьому питанні має поставити сесія Луцької міської ради, яка відбудеться 23 березня 2011 року.

Прес-служба ВОО ПП “За Україну!”

Коментування не рекомендоване автором новини.