Заява з приводу заяви депутатської групи у Волинській обласній раді «Нова Волинь» від 15.02.2011 р.

Депутати Луцької міської ради, які абсолютною більшістю голосів підтримали рішення про присвоєння звання почесного громадянина міста Луцька Провідникові ОУН Степанові Бандері, здивовані рішенням депутатської групи у Волинській обласній раді «Нова Волинь» з вказаного питання.

Якщо центральна влада принижує українських героїв, прагнучи розколоти Україну на Схід і Захід на догоду Кремлю, то регіональна влада ставить собі за мету посіяти розбрат поміж українськими землями, свідомо обзиваючи рух на захист національних героїв «ініціативою галицьких облрад», «закликами депутатів Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської обласних рад». Свідомо замовчується факт підтримки Указу Президента України від 20 січня 2010 року «Про присвоєння С. Бандері звання Героя України» багатьма міськими і районними радами Волині.

Зрозуміло навіщо так чинить «прогубернаторська» більшість обласної ради: щоб відвернути увагу волинян від найвищого росту цін на товари першої необхідності і ледь не найнижчого рівня заробітної плати в Україні. Страх  перед людським гнівом за зубожіння народу – ось що штовхає регіональну владу до культивування табачниківських ідей перетворення України в гетто для українців.

Рішуче вимагаємо поваги до українських героїв, української історії та культури, та докладемо всіх зусиль для об’єднання нашої держави на основі української національної ідеї.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт

Коментування не рекомендоване автором новини.