Депутати вважають що «Естет» потрібно віддати громадським організаціям

19 квітня в приміщенні «Естету» відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму Луцької міської ради.

На порядку денному одним із питань стояло створення на базі «Естету» КП «Луцький центр дозвілля та молодіжних ініціатив». Голова комісії Павло Данильчук зазначив: «Створення центру є необхідним, адже в місті є велика кількість громадських організацій які елементарно не мають де збиратися і проводити свої заходи. А вони об’єднують велику кількість молоді з цим ми теж повинні рахуватися. Крім того в цьому центрі зможуть займатися і дитячі гуртки. Ніхто їх не збирається виганяти на вулицю!».

Як виявилось в приміщенні окрім організації «Центр дозвілля молоді» Естет», яка до речі займає це приміщення незаконно, адже не має жодних договорів оренди, знаходяться інші юридичні особи, що не мають жодного відношення ні до громадського сектору, ні до виховання дітей. На яких підставах і згідно яких документів ці установи тут знаходяться не зрозуміло, адже, знову ж таки, жодних договорів з міською радою укладено не було.

Комісія вирішила розібратися із цими питаннями і на одній з найближчих сесій подати свою пропозицію по використанню даного приміщення. «Однозначно ми не допустимо щоб це приміщення було продано чи здано в оренду приватним структурам. Тут будуть займатися діти і молодь. Але й лишати все як є теж не можна. Бо те що зараз твориться в «Естеті» – це хаос. Тут варто навести порядок» – заявив Павло Данильчук.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.