Микола Романюк – відповідальний за сутички 11 квітня в Луцьку. ЗАЯВА

Партія «За Україну!» заявляє що вся відповідальність за конфлікт між «сталіністами» та громадою міста, що відбулися на Театральному майдані 11 квітня 2011 року лежить виключно на Луцькому міському голові Миколі Романюку. Адже ще 6 квітня депутати Луцькради звернулися до міського голови з вимогою припинення сталінської акції. Микола Романюк пообіцяв подати до суду, але не зробив цього.

Повторно 7 квітня 2011 року з відкритим листом до Миколи Романюка звернулася громадська організація «Національний Альянс» з вимогою через суд заборонити збір коштів на пам’ятник Сталіну так як це розпалює політичну та національну ворожнечу. Але й цю вимогу громадськості міський голова проігнорував.

І лише 11 квітня, через 2 години після сутичок лучан з комуністами, пан Романюк висловив свою позицію по акції комсомольців. І лише після вказаних подій на Театральному майдані начальник юридичного відділу Луцької міської ради Марина Мартіросян спромоглася нарешті подати до суду з вимогою заборонити збір коштів на пам’ятник Сталіну у Луцьку.

Ми наголошуємо, що така бездіяльність міського голови і призвела до сутичок 11 квітня.

Тому ми вимагаємо:

1. Звільнення начальника юридичного відділу Луцької міської ради Мартіросян М.В. за непрофесійність та бездіяльність, яка призвела до сутичок на Театральному майдані.

2. На найближчій сесії Луцької міської ради публічного обговорення та засудження будь-яких спроб в Луцьку возвеличення Сталіна та інших діячів радянської епохи, які причетні до організації геноциду українців – Голодомору.

3. Рішенням міської ради підтримати ув’язнених в м. Запоріжжі за підозрою в пошкодженні пам’ятника Сталіну та засудити возвеличення злочинів сталінізму в Україні.

Відповідні проекти рішень підготовлені фракцією партії «За Україну!» та будуть передані на розгляд міської ради.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.