Заява з вимогою звільнення Юрія Луценка

ЗАЯВА

Ми група депутатів Волинської обласної ради від політичних партій «Батьківщина», «Наша Україна» та «За Україну!» вимагаємо негайно звільнити Юрія Луценка з-під варти!

Ми депутати Волинської обласної ради вимагаємо негайного звільнення з-під варти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Ми вимагаємо, щоб в ході розслідування щодо Луценка не застосувались запобіжні заходи, пов’язані з позбавленням волі. Подальше тримання Юрія Луценка під вартою буде індикатором того, що дії правоохоронних органів носять характер політичного переслідування.

У слідства не було ніякої потреби, немов у поганому детективі, посеред білого дня на вихідних хапати людину, яка ні від кого не переховувалася, під її будинком. Адже, перебуваючи на свободі, Юрій Луценко не має змоги впливати на перебіг слідства.

Затримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка – це прояв політичних переслідувань опозиційних політиків та вибіркового застосування кримінального законодавства в Україні. Загрозлива тенденція до масштабних політичних зачисток набирає обертів.

Маючи в своєму розпорядженні всю правоохоронну систему, влада тим не менше вдається до силового тиску, наперед призначаючи винних та демонструючи явно замовний характер розслідування. Таким чином влада хоче залякати суспільство і змусити мовчки сприймати будь-які її дії.

Ми депутати Волинської обласної ради заявляємо про подвійні стандарти у діях Генеральної прокуратури, яка досі не перекваліфікувала вчинки міністрів та народних депутатів-членів фракції Партії регіонів у відомих подіях 16 грудня цього року.

Ми наголошуємо, що низка політичних справ проти опозиційних лідерів може остаточно дискредитувати Україну як правову державу, перекрити її рух до Європи та цивілізованого світу загалом».

Коментування не рекомендоване автором новини.