Дороги на Львівщині – як після бомбардування, – Ігор Гузь

Волинські депутати звертають увагу голів Львівської ОДА та Львівської облради на катастрофічний стан траси з Луцьк до столиці Галичини на території Львівської області. Проект звернення до львівської влади щодо цього питання озвучив депутат Волиньради від «За Україну» Ігор Гузь. Він заявив: «Якщо хтось із вас їде трасою Луцьк-Львів через Горохів, ви бачите, яка не те що складна, а таке враження, що після Другої світової війни, після бомбардування дорога.

Цієї трасою неможливо їхати, мається на увазі – від межі з Волинню. Це просто жах. Не можуть проїхати ні маршрутки, ні автобуси, ні приватний транспорт».

«Я вважаю, що наші колеги-львів’яни мають вживати якихось заходів. Тому що коли ми їдемо територією Волинської області, до честі волинських працівників автодору, ситуація є нормальною. Але як тільки ми заїжджаємо на територію Радехівського району, ситуація настільки складна! Не знаю, в нашій області такого немає – там дорога розбита просто катастрофічно!» – додав він.

Під час виступу Ігореві Гузю зааплодували волинський губернатор Борис Клімчук і низка депутатів облради. Клімчук запропонував «заукраїнцю» оформити це звернення як запит, пообіцявши, що його облрада підтримає. Щоправда, з’ясувалося, що таке звернення може бути адресоване до львівських владців лише як звернення Волиньради.

За основу проект порядку денного підтримали 60 депутатів із 70-ти присутніх у сесійній залі. А Ігор Гузь підготував проект звернення, яке включили до порядку денного сесії обласної ради.

У зверненні депутатів Волинської облради до голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка та очільника Львівської облради Олега Панькевича йдеться: «Ще за часів Волинсько-Галицького князівства Волинь та Галичину поєднували тісні зв’язки. І не лише географічні, а й економічні, політичні, родинні та й просто дружні. Завжди Волинь і Галичина розвивались, підтримуючи один одного».

Зрештою, за звернення проголосували 65 із вісімдесяти депутатів Волиньради.

У зверненні волинських депутатів до керівництва Львівщини також ідеться: «Станом на сьогодні 156 км траси Львів-Луцьк стали нездоланним бар’єром. Цьогорічний стан напрямку (дорогою це вже назвати важко) наводить на думку, що Львів готують для прийому дорогих футбольних фанатів, а любителям футболу з Волині, на жаль, немає дороги до Львова. 156 кілометрів, які ще два роки тому займали дві з половиною години їзди, зараз тягнуться всі чотири години. Маршрутні перевезення відбуваються нерегулярно, авто минають цей напрямок».

«Звертаємося до вас із проханням якнайшвидше вирішити проблему сполучення Львів-Луцьк належним чином, віднайшовши на ремонт дороги відповідні кошти», – просять Цимбалюка та Панькевича депутати Волинської облради.

www.zik.com.ua

Коментування не рекомендоване автором новини.