Фракція “За Україну” у Луцькій міській раді підтримала заяву з приводу антиукраїнських провокацій у місті Львові

Депутати Луцької міської ради від партії “За Україну!” підтримали заяву стосовно антиукраїнських провокацій у Львові 9 травня 2011 року.  У підсумку тривалого обговорення більшість депутатів підтримали заяву – схвально проголосувало 36 обранців. Подаємо текст цієї заяви.

“Нас, депутатів Луцької міської ради, відверто обурюють антиукраїнські провокації у Львові 9 травня 2011 року.

Вважаємо, що Львівська обласна рада, місцеві ради та громадськість Львівської області вжили всіх необхідних законних заходів з метою недопущення у Львові провокацій під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни.

Виконавча влада та правоохоронні органи доправили автобусами до Пагорба Слави у Львові проросійських екстремістів, які цинічно проігнорували ухвалу Львівської міської ради «Про заборону використання символіки СРСР та комуністичної символіки на території м. Львова». Нас дивує, що у момент цієї провокації міліціонери ретельно охороняли представників антиукраїнських партій «Родіна» та «Русскає Єдінство» замість того, щоб забезпечити виконання рішення органу місцевого самоврядування та постанови Львівського окружного адміністративного суду.

Такі дії «червонопрапорних» провокаторів обурили львів’ян, які пам’ятають, що під такою символікою окупанти знищили мільйони українців. У відповідь працівники міліції, зокрема привезені з Волині до Львова, здійснили брутальне побиття сотень мирних громадян. Багато з них постраждали від міліцейських кийків, а дехто отримав важкі травми. При цьому правоохоронці не зважали навіть на депутатів місцевих рад.

Усе це дійство 9 травня творилося не заради вшанування ветеранів, а виключно задля формування телевізійної картинки для підконтрольних Кремлю телеканалів, задля формування спотвореного образу України. Нас обурює, що ветеранів війни у цій виставі використали в якості «живого щита», за яким ховалися комуністи і проросійські екстремісти з партій «Русскає Єдінство» та «Родіна». Це до болі нагадує події Другої світової війни, коли вперед посилали простих червоноармійців, а в тилу відсиджувалися «заградотряди», які за найменшої нагоди стріляли в спину звичайних солдат.

Не дивно, що дії органів внутрішніх справ у Львові 9 травня схвально оцінили у Комуністичній партії України, партіях «Русскає Єдінство» та «Родіна». Це лише підтверджує, що вони діяли спільно і є співорганізаторами цього акту наруги над українською національною гідністю і пам’яттю мільйонів жертв Другої світової війни.

Чому посвідчення депутата, яке показують працівникам правоохоронних органів, сьогодні нічого не вартує? І не тільки депутатів, а навіть голови обласної ради. Чому палицями по головах б’ють народних обранців, знаючи, що це представники громади? Продовженням організованого владою антиукраїнського шабашу у Львові стали масові репресії щодо представників Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Відкриття кримінальних справ проти депутатів місцевих рад Львівщини та їх арешти розцінюємо, як брутальний тиск на органи місцевого самоврядування, які вистояли під натиском режиму Януковича. Ці події взагалі ставлять під загрозу існування місцевого самоврядування в Україні як інституції.

Вважаємо, що події у Львові 9 травня були спрямовані на те, щоб відвернути увагу українського суспільства від нагальних соціальних та політичних проблем – стрімкого підвищення цін на продукти харчування, пальне, комунальні послуги, знищення малого та середнього бізнесу, репресій проти опозиції та інших. Замість того, щоб забезпечити належний рівень життя тим же ветеранам війни, режим Януковича пропонує українцям провокативний «червонопрапорний» закон.

Ми вважаємо, що провокації у Львові координувалися нинішнім керівництвом держави за вказівкою Москви, а тому вся відповідальність за здійснені злочини лежить на них.

Ми підтримуємо громаду Львова та Львівщини, яка доклала усіх сил, щоб відстояти честь і гідність української нації.

Вимагаємо припинити тиск на депутатів місцевих рад Львівської області у зв’язку з подіями 9 травня та випустити затриманих депутатів, які відстоювали честь та гідність українців.”

Прес-служба партії “За Україну!”

Коментування не рекомендоване автором новини.