В Луцьку відзначили День Героїв

На Театральному майдані Луцька 29 травня День героїв відзначали спільною молитвою, політичними промовами і стягами, хард-роковими «танцями» та патріотичними піснями. Після панахиди у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, учасники зібралися до сцени на Театральному майдані. Акція згуртувала декілька сотень лучан і почалася з промов присутніх політиків.

Промовці згадували про подвиги своїх попередників часів ОУН-УПА та радили відстоювати інтереси своєї нації з подібним запалом.

На святі були присутні депутати Луцькради Богдан Шиба та Павло Данильчук, та обласної ради Ігор Гузь.

На площі присутнім роздавали червоно-чорні стрічки, як символіку УПА. Паралельно учасники Волинської округа НСОУ Пласт влаштували для лучан експозицію з проекту «Маршрути поколінь» місць бойової слави ОУН-УПА. А також тривав збір коштів на спорудження пам’ятника Степанові Бандері в Луцьку.

Близько до вечора на Дні героїв залишалася переважно молодь, що танцювала під патріотичну рок-музику. На сцені виступали народний артист України Валерій Маренич, лідер джаз-бенду «Мегаполіс» Юрій Поліщук, гурти «Хімцентр» та «Широкий Лан» з міста Калуш.

Організаторами акції стали ГО «Лучани», ВОО «Національний Альянс», Українська Народна Молодь, Волинська округа НСОУ Пласт, Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання молоді, Центр ефективної комунікації.

Волинські новини

Коментування не рекомендоване автором новини.