В школах Луцька змушують вивішувати портрет Януковича

Директорів луцьких шкіл зобов’язали в своїх кабінетах повісити портрет Януковича. Хто проти – «Буде мати особисту розмову з Клімчуком!» заявив начальник освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк. 13 травня відбулась нарада управління освіти Луцької міської ради на якій начальник управління Олег Гребенюк в усній категоричній формі зобов’язав керівників шкіл вивісити портрети Януковича в усіх кабінетах школи. Про це нас повідомив один із директорів, який був присутній на нараді. Начальник освіти застеріг присутніх – хто наказ не виконає буде «особисто спілкуватися з Клімчуком у його кабінеті!».

Такі вимоги – це є грубе порушення прав громадян. Адже директори, вчителі та інші працівники школи не є державними службовцями, а отже не зобов’язані в примусовому порядку вивішувати у свої кабінетах портрети керівників держави.

«Це є порушення Конституції України, яка гарантує громадянам свободу політичних поглядів, а отже вони не зобов’язані вивішувати портрети лідерів політичних партій на своєму робочому місці. А Віктор Янукович є лідером «Партії Регіонів».

Вимагаю в голови обласної державної адміністрації Бориса Клімчука втрутитися та зупинити порушення прав громадян у Луцьку» – заявиви з цього приводу  депутат обласної ради Ігор Гузь.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.