«За Україну!» ініціюватиме зміни до регламенту Луцької міської ради

У відповідь на звернення представника громадської організації “Громадянська мережа ОПОРА” у Волинській області Михайла Шелепа фракція партії «За Україну!» ініціюватиме зміни до регламенту Луцької міської ради. Внесення даних змін  надасть можливість лучанам в більшій мірі контролювати міську владу та сприятиме її публічності.

На найближче засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту фракцією партії «За Україну!»будуть винесені наступні пропозиції:

1. Внести зміни в статтю 24 Регламенту Луцької міської ради (Сесійна форма роботи Ради) в якій записати, що: «Результати відкритого голосування депутатів «В цілому» з усіх питань порядку денного обов’язково оприлюднюються на офіційному веб-порталі Ради, як додаток до тексту рішення Ради. Також результати голосувань видруковуються і видаються за вимогою керівникам депутатських груп і фракцій, головам постійних депутатських комісій, головуючому на засіданні, депутату, Секретарю Ради, а також по закінченню пленарного засідання на прохання акредитованих представників засобів масової інформації».

2. Внести зміни в статтю 29 Регламенту Луцької міської ради (Підготовка питань, що вносяться на розгляд Ради) в якій записати, що: «Не пізніше як за чотири дні до відповідного пленарного засідання, а у виняткових випадках та у випадках, передбачених Регламентом, – не пізніше як за день до пленарного засідання відділ секретаріату міської Ради забезпечує можливість ознайомлення громадянам з проектами рішень та обгрунтовуючих матеріалів до них шляхом їх розміщення на офіційному веб-порталі Ради».

3. Внести зміни в статтю 44 Регламенту Луцької міської ради (Набрання чинності рішень Ради) в якій записати, що: «Усі рішення Ради нормативно-правового характеру опубліковуються на офіційному сайті Ради та в інший визначений спосіб не пізніше як у 5-денний термін після їх прийняття».

4. Відділу секретаріату міської Ради щоквартально оприлюднювати на офіційному веб-порталі Ради статистичну інформацію про результати роботи депутатів, зокрема про пропуски депутатами сесій, про кількість депутатських запитів та запитань поданих кожним депутатом, про кількість питань розглянутих на засіданнях постійних комісій та пленарних засіданнях Луцької міської ради.

Також фракція «За Україну!» звернеться до Луцького міського голови Миколи Романюка з рекомендацією на найближчому засіданні виконавчому комітету Луцької міської ради:

1. Внести зміни в статтю 5.25. Регламенту роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Луцької міської ради в якій записати, що: «Усі рішення Виконавчого комітету ухвалюються голосуванням шляхом підняття рук.

6. Внести зміни в статтю 5.31. Регламенту роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Луцької міської ради в якій записати, що: «Усі рішення виконкому опубліковуються на офіційному сайті Ради протягом 5-ти робочих днів після їх ухвалення».

7. Внести зміни в статтю 5.33. Регламенту роботи виконавчого комітету та виконавчих органів Луцької міської ради в якій записати, що: «В протоколі вказується:

- результати голосування по кожному питанню порядку денного з вказанням кількості проголосувавших «за», «проти», «утримався».

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.