Депутатам Луцькради не зрозуміло на що будуть витрачені кошти програми розвитку туризму в Луцьку

Комісія міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму вчора, 21 червня, розглянула Програму розвитку туризму у місті Луцьку на 2011-2012.

Голова комісії Павло Данильчук зазначив що така програма необхідна для міста, адже Луцьк має великий туристичний потенціал. Але депутату незрозуміло як будуть використані кошти згідно програми. «Виготовлення наметів, лавочок… Тут має бути концепція: де воно буде знаходитись, скільки коштуватиме? Якщо затверджувати програму, то ми маємо мати концепцію», – зауважив він. Данильчук порадив зробити документ детальнішим  у фінансовій частині та запропонував підтримати програму, що й було зроблено після голосування.

Натомість постійна комісія міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Програму не підтримала. Депутати теж не зрозуміли на що потрібні кошти.

Начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова зауважила, що наразі коштів, які просять на реалізацію програми, немає. І навряд чи вони в такій сумі будуть. Їй запропонували використати туристичний збір на фінансування документу, на що чиновниця радо відреагувала, але одразу попередила, що та сума не покриє програму. Крім того, вона пояснила, що зараз складна ситуація з оплатою за енергоносії.

Наталія Бунда заявила, що для реалізації програми будуть залучатися і бізнесові структури, зокрема туроператори, готелі, вищі навчальні заклади та інші. Член комісії Олександр Пиза поцікавився, чи є якісь підписані домовленості, на що отримав негативну відповідь. «Під що ми маємо договір укладати, якщо немає програми?» – поцікавилась вона. «Я, як підприємець, побачивши цю програму, теж не підписав би нічого», – заявив Пиза. Він запевнив, що підтримує цей документ, але не в такому вигляді, як зараз. Для прикладу, депутат не розуміє, де взялась сума у півмільйона гривень на розміщення вказівних знаків, якщо не вказано, скільки, де і в якому вигляді їх необхідно встановити.

Ще один депутат бюджетної комісії Іван Корчук теж назвав програму «сирою» і зауважив, що її необхідно доопрацювати. Врешті, «за» проголосував лише Олег Чернецький, таким чином комісія вирішила не рекомендувати депутатському корпусу підтримати цю програму. Голова «бюджетки» порадив Бунді надати усю інформацію депутатам та поспілкуватися з ними, можливо, вони змінять свою думку.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.