Депутати звернулись в прокуратуру щодо скандального “генделика” по вулиці Конякіна

Депутати Луцької міської ради під час сесійного засідання підтримали звернення до прокуратури міста Луцька стосовно будівництва у дворі будинку магазину, що має адресу вулиця Кравчука, 19б.

Нагадаємо, що 17 червня жителі вулиць Кравчука та Конякіна збиралися разом із депутатами та з’ясовували ситуацію щодо відновлення зведення у їхньому дворі «генделика». А це питання внесли на сесію міськради після візиту 20 червня городян на особистий прийом до Луцького міського голови Миколи Романюка та виїзду на місце проблемного будівництва робочої групи, яку очолив заступник Луцького міського голови Василь Байцим.

Сьогодні ж під час сесії Луцької міської ради мешканці кількох будинків по вулиці Кравчука та Конякінв п’ять годин чекали, щоб донести до депутатів те, що вони категорично проти будівництва.

Депутат Луцькради Роман Романюк коротко проінформував своїх колег про ситуацію, яка склалась у дворі багатоповерхівок. За його словами, городяни протестують проти такого сусіда, адже, крім продуктового магазину, там планують встановити столики для розпиття алкогольних напоїв. До того ж, розповів Романюк, сам підприємець дуже зверхньо себе поводить – мовляв, каже людям: чого ви переживаєте, самі пиво попити прийдете.

Слова під час сьогоднішньої сесії попросили й самі лучани. Щоправда, спочатку депутати не хотіли їх вислухати. Одна з мешканок проблемного двору розповіла, що не бачить сенсу будувати продуктовий магазин саме під їхніми вікнами, адже подібних закладів і так достатньо у мікрорайоні. Щодо «пивнухи», то люди взагалі не розуміють, як це можна допустити, адже зовсім – поряд дитячий майданчик.

На захист підприємця став голова депутатської групи «Місто майбутнього» Антон Сосновський, який заявив, що депутати мають бути послідовними і не заважати роботі бізнесменів. На цю репліку гостро відреагував голова фракції партії «За Україну!» Павло Данильчук. «Яке місто майбутнього ми побудуємо, якщо на кожному кроці будем ставити такі споруди?» – поцікавився він.

Депутат Андрій Козюра, який неодноразова піднімав питання про доцільність відкриття «пивнух» у місті, зауважив, що потрібно захищати інтереси громади, адже вона обирали депутатів. «Чому, коли ми виділяємо землю, то не цікавимося їхньою думкою, не проводим громадських слухань, треба їм магазин чи ні?» – запитав він та закликав колег підтримати звернення до прокуратури.

Після обговорень проблеми депутати перейшли до голосування і натиснули «за» звернення до прокуратури міста Луцька, аби вона втрутилась у цю справу та надала всій вердикт стосовно будівництва.

VIP

Коментування не рекомендоване автором новини.