На місці зведення “пивнухи” побувала комісія міської ради

Мешканці Луцька, які протестують проти зведення продуктового ларька і «пивнухи» в своєму дворі, підуть на сесію Луцької міської ради, аби вирішити це питання. 20 червня на місце проблемного будівництва відбулося виїзне засідання робочої групи, яку очолив заступник Луцького міського голови Василь Байцим.

Нагадаємо, що 17 червня жителі вулиці Кравчука, 19б збиралися разом із депутатами та з’ясовували ситуацію щодо відновлення зведення у їхньому дворі «генделика». А вже у понеділок, 20 червня, городяни ходили до Луцького міського голови Миколи Романюка, аби він заборонив будівельні роботи. Результатом зустрічі з мером стало створення робочої групи на чолі із заступником градоначальника Василем Байцимом.

На виїзне засідання, яке відбулося 20 червня приблизно о 16.00, прийшли Депутат обласної ради Ігор Гузь, Луцької міської ради Роман Романюк, представники управлінь архітектури, екології, житлово-комунального сектору, санепідемстанції, Луцької міської філії ВАТ «Волиньобленерго», прокуратури та інші.

Депутат Луцької міської ради Роман Романюк, який вивчив справу глибше, розповів, що будівництво продуктового магазину площею тридцять квадратних метрів розпочалося самовільно і не відповідає прийнятим нормам. Окрім цього, під спорудою йде кабель, без потрібних документів провели електропровід, а підприємець Віктор Корольчук зрізав два дерева.

Головний архітектор Луцька Юрій Казмірук показав лучанам документацію на «торговий павільйон» та нічого конкретного не сказав, бо достатньо не ознайомився зі спорудою через брак часу. За словами представників санепідемстанції та управління екології мерії, до них жодні документи на проведення робіт у зазначеному місці до них не надходили. Співробітники Луцької філії «Волиньобленерго» розповідають, що їхня структура не давала жодних дозволів чи документів на підключення електроенергії до кіоску, і «ці мережі в обслуговуванні житлово-комунальної контори».

Потім з ’явився представник підприємця, який сказав, що «чисто по-людськи ми вас розуміємо». «Ми йдемо назустріч, ми припинили будівництво. Якщо є якісь законні підстави припинити будівництво, ми покажемо всі свої витрати, звернемось до міської ради і будемо з нею судитись. Поставте себе на наше місце», – закликав він.

Депутат обласної ради Ігор Гузь запропонував комісії попрацювати 2-3 дні і на сесію міської ради  23 червня запропонувати вирішення цього конфлікту.

До речі, мешканці двору із проблемним будівництвом повідомили представникам влади, що вже написали колективний лист із приводу спорудження торгової точки на прокуратуру Луцька.

VIP

Коментування не рекомендоване автором новини.