Депутати партії «За Україну!» відвідали новостворений притулок для безпритульних тварин. ФОТО

Депутати обласної ради Ігор Гузь та Луцької міської ради Роман Романюк в четвер відвідали новостворений притулок для безпритульних тварин, що на вул. Мамсурова, 9.

Депутати приїхали не з пустими руками – подарували притулку посуд для годування тварин та собачий корм. Делегація оглянула вольєри що будуються та поспілкувалися із волонтерами, що працюють в притулку.

За словами Дани Новарчук – голови «Волинського товариства захисту тварин» -  найближча сесія Луцької міської ради, що відбудеться 17 серпня, повинна передати землю під притулком на баланс КП «Центр дозвілля та відпочинку ім. 900-річчя м.Луцька». До недавнього часу територія перебувала на балансі КП «Луцькспецкомунтранс». Тут були склади, розміщувалися смітники.

Притулок наразі ще в стадії будівництва, але вже приймає бродячих собак. Зараз їх близько 90. Кожна тварина що потрапляє сюди оглядається, якщо необхідно лікується та обов’язково стерилізується. Всі собаки утримуються в чистоті та регулярно харчуються. В меню – пшенична та ячмінна каші, прострочені мясні вироби та кості. Харчами притулок, переважно, безкоштовно забезпечують самі волонтери, підприємці та просто співчуваючі громадяни.

В планах «Волинського товариства захисту тварин» створення сайту притулку. З його допомогою планують активніше працювати із благодійниками та спонсорами. Також на сайті будуть фото щенят, яких кожен бажаючий зможе забрати собі додому.

Ігор Гузь зазначив що робота такого притулку є надзвичайно важливою для громади міста, адже це гуманне вирішення проблеми безпритульних тварин. «Тому міська влада має сприяти притулку – надавати транспорт для відлову собак, виділяти кошти на їх харчування тощо. І завдяки стерилізації тварин за 3-4 роки кількість бродячих собак на вулицях міста значно скоротиться.» – заявив Ігор Гузь.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.