Ігор Гузь: На наступній сесії обласної ради депутати повинні висловити недовіру як Войтовичу так і Клімчуку!

Сьогодні, 26 серпня депутати Волинської обласної ради не змогли зібратися на чергову сесію. Із 80 обранців до зали засідань з’явились лише 25 депутатів – представники опозиційних партій (ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», Наша Україна та За Україну!).

Депутати провладної більшості навмисне не з’явились на сесію, адже сьогодні опозиція планувала підняти питання незаконних утримань в СІЗО опозиційних політиків та незаконне одержання головою обласної державної адміністрацієї Клімчуком Б.П. ділянки площею 5 гектарів на території Підгайцівської сільської ради Луцького району.

Показово, що Борис Клімчук теж був відсутній на сесії обласної ради, хоча сьогодні перебуває на своєму робочому місці.

Депутат обласної ради, голова депутатської групи «Полісся»  Ігор Гузь заявив, що на наступній сесії опозиція буде ініціювати два питання: про відставку голови обласної ради Володимира Войтовича та про висловлення недовіри голові ОДА Борису Клімчуку.

«Це неприпустимо, коли голова обласної державної адміністрації ховається від депутатів та журналістів, бо боїться запитань щодо появи у нього цієї земельної ділянки. Я вважаю що людина яка займається незаконними земельними оборудками не може очолювати Волинську область, тому ми й будемо ініціювати висловлення недовіри Клімчуку. До речі обласна прокуратура вже розпочала розслідування по цій земельній справі. Щодо Володимира Войтовича, то якщо голова обласної ради не може організувати роботу сесії, то тут постає питання про його відповідність займаній посаді. Не може ефективно працювати, то ми знайдемо на  його місце ефективнішу і головне незалежну від Клімчука людину» – заявив Ігор Гузь.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.