Ігор Гузь вимагає зберегти культурно-просвітницький центр у Ковелі

Із таким зверненням депутат обласної ради Ігор Гузь звернувся до голови облдержадміністрації Бориса Клімчука та голови обласної ради Володимира Войтовича сьогодні, 30 вересня. У зверненні зазначається, що культурно-просвітницький центр має велике значення для життя міста та області, адже це чи не єдиний заклад де жителя Ковеля можуть познайомитися із творіннями волинських художників, письменників, кінорежисерів, музикантів. Тут регулярно відбуваються різноманітні мистецькі акції, зустрічі та презентації. Існування такого центру необхідне для духовного збагачення ковельчан.

Причиною закриття центру є брак коштів. Раніше центром опікувалася ковельська міська рада, але депутати вирішили припинити фінансування.

На сьогодні життєдіяльність центру тримається фактично на одній людині – на Сергієві Кошаруку директору центру, а в минулому міському голові Ковеля. Саме з його ініціативи в 2008 році він і був відкритий.

«Я вважаю, що такого роду заклади мають працювати чи не в кожному районному центрі, що вже казати про Ковель – друге за кількістю населення місто області! Якщо Ковельська міська рада не може фінансувати центр, то область має взяти його на свій баланс. Тим більше там кошти не великі, за словами директора це порядка 400 тис грн.» – заявив Ігор Гузь.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.