Луцьких комсомольців, які стріляли по зображеннях Бандери та Шухевича, притягнуть до відповідальності

Одного із членів волинського комсомолу Вашкодара С.Г., який спільно із керівником згаданої організації Кононовичем М.А. та його братом Кононовичем О.А. розстрілювали із вогнепальної зброї зображення Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича притягнуть до адміністративної відповідальності.

Про це у офіційному листі депутату облради Ігорю Гузю повідомив начальник Рожищенського райвідділу  міліції  п. Наумчук П.П.

В листі зазначається, що в діях комсомольців міліція не знайшла складу кримінального злочину, тож в порушенні кримінальної справи було відмовлено. Але до адміністративної відповідальності буде притягнуто Вашкодара С.Г. – власника зброї, який передав карабін ВЕПР-308 братам Кононовичам, що не мають дозволу на використання та зберігання вогнепальної зброї.

Ігор Гузь заявив, що справу намагаються спустити на гальмах: «Степан Бандера та Роман Шухевич є Героям України, тому знущання над їхніми зображеннями це неповага до держави, яка ці звання їм надала. А це порушення  ст. 296 КК України – прояв  неповаги до суспільства та держави, що супроводжується явним цинізмом. Крім того міліція чомусь не звернула увагу на те що ці молодики вільно стріляють із вогнепальної зброї в полі, де в цей час можуть знаходитися люди. Що це за розваги такі?»

«Я вважаю що міліція неналежно розслідувала цю справу. Міліція встановила лише один вид зброї з якої стріляли, хоча на відео чітко видно 4 одиниць зброї, в тому числі гвинтівка з оптичним прицілом та пістолет. У справі фігурує лише три прізвища комсомольців, хоча на відео та фотографіях стріляють шість осіб. Хто ці люди? Що це за зброя? Цього міліція не захотіла з’ясовувати.

Народний депутат України В’ячеслав Кириленко звернеться з офіційним запитом до Генеральної Прокуратури з вимогою провести додаткові слідчі дії. Ця справа має бути розглянута на належному рівні, а винні особи мають бути покарані!» – заявив Ігор Гузь.

Нагадаємо, що в середині літа в інтернеті з’явилось відео, на якому лідер волинських комсомольців М. Кононович та інші члени лівої організації розстрілюють із вогнепальної зброї зображення Степана Бандери та Романа Шухевича. Депутат обласної ради Ігор Гузь звернувся до обласних управлінь СБУ та УМВС із вимогою розслідувати цю справу. Провести перевірку було доручено Рожищенському РВ УМВС на території якого відбувся інцидент.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.