У Луцьку не можуть знайти, хто має доглядати Теремнівські ставки

Луцьких депутатів турбує стан Теремнівських ставків. Проте наразі з’ясувати, хто повинен займатися їхнім очищенням вони не можуть, оскільки у ЖКГ №7, на території якого знаходяться водойми, запевняють, що догляд за ними – не їхня компетенція. Теж саме стверджують у відділі екології міськради. Про це йшлося сьогодні, 21 вересня, під час засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму. 

Голова комісії Павло Данильчук розповів, що, згідно закону, депутати можуть викликати для звіту чи запитань на сесію будь-якого керівника, а тому варто поспілкуватись з начальником ЖКГ №7, адже саме він опікується ставками в районі Теремно. Принаймні так обранцю громади, за його словами, відповіли у відділі екології Луцькради.

За словами депутата, це було єдине місце, де можна було відпочити, окрім Стиру. Наразі територія заросла, а самі ставки заболочені.

Однак, присутня на нараді головний спеціаліст департаменту ЖКГ, відділу по благоустрою Любов Грабовська запевнила, що водойми – це загальнонаціональні ресурси. Вона заявила, що ними займається відділ екології. «А хто доглядає за прилеглою територією?» – поцікавився Данильчук.

Грабовська відповіла, що підрізання кущів, косіння трави та інше відбувається коштами екологічного фонду, а роботи ці виконує КП «Зелене господарство», тобто ЖКГ жодного відношення до водойм не має. Тим більше, за її словами, у ЖЕКах і спеціалістів таких нема, адже, пославши просту людину чистити ставок, вона й втопитись може.

Депутати, що входять до комісії, порадившись, вирішили наразі вислухати начальника відділу екології Луцькради Бориса Сороку, а потім думати, як можна вийти з ситуації та очистити ставки.

VIP

Коментування не рекомендоване автором новини.