Павло Данильчук вимагає заборонити продаж алкоголю в нічний час в усіх без винятку торгових закладах міста ФОТО

12 жовтня 2011 року в приміщенні Луцької міської ради відбувся круглий стіл, ініційований Луцьким міським осередком партії «ЗаУкраїну!», на тему: «Продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв в нічний період часу та поблизу навчальних закладів у місті Луцьку».

Причино скликання круглого столу стало невиконання окремими підприємцями Луцька, правоохоронними органами та відповідальними працівниками Луцької міської ради заборони на продаж алкогольних напоїв в нічний час. Як відомо згідно рішення Луцької міської ради від 20.04.2011 № 9/23 з 22.00 до 8.00 заборонено продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів в магазинах, що вбудовані в житлові приміження, в  тимчасових спорудах торговельного призначення  та на зупинках громадського транспорту.

22 вересня депутати Луцької міської ради від фракції партії «За Україну!» Павло Данильчук та Роман Романюк влаштували рейд по торговим точкам міста з метою перевірки дотримання даної заборони.

Під час рейду  було виявлено біля десяти магазинів та кіосків, які після 22.00 продали пиво перевіряючим. Окремі продавці, навіть не знали про це рішення міської ради, хоча незнання законів не звільняє від відповідальності за їх порушення. Окремі підприємці йшли на хитрість і вивішували на своєму кіоску оголошення що заборона діє з 23.00, тим самим не лише порушували рішення міської ради, а й вводили в оману покупців.

Крім того, як заявив голова фракції партії «За Україну!» в Луцькій міській раді Павло Данильчук виконком Луцької міської ради прийняв ряд рішень, якими окремим магазинам дозволив продаж алкогольних напоїв в нічний час.

«Я вважаю, що такі рішення виконкому ставлять в нерівні умови підприємців Луцька. Чому одним можна продавати алкоголь, а іншим ні?» – заявив Павло Данильчук.

Крім того Павло Данильчук зазначив, що вніс зміни в існуюче рішення міської ради і сподівається що вони будуть підтримані депутатами. Зокрема в новому рішені запропоновано заборонити усім торговим точкам продаж алкогольних напоїв з 22.00 до 8.00.

«Рішення про заборону продажу алкоголю в нічний час, яке діє зараз не досконале. По-перше, заборона діє на окремі торгівельні заклади, переважно на кіоски, а забороняти треба скрізь і на АЗС і в супермаркетах і в магазинах. По-друге, варто заборонити продаж алкоголю в торгівельних закладах в радіусі 100 метрів від навчального закладу, а не лише 100 метрів від центрального входу. Крім того поблизу шкіл та садочків також варто заборонити продаж і безалкогольного пива» – заявив Павло Данильчук.

Прес-служба ВОО ПП «За Україну!»

Коментування не рекомендоване автором новини.