Чому важливо мати хобі: 6 серйозних причин

Наші захоплення – це джерело енергії та позитиву. У дорослому житті ми часто відсуває наші особисті радості на узбіччя побуту, нам колись, а даремно. Чому своєму хобі потрібно приділяти більше часу і як воно здатне змінювати і впливати на наше життя.

Робота – не сенс життя

Якщо ви живете тільки заради своєї роботи, то вам слід про це серйозно задуматися. Коли мозок завжди зосереджений тільки на роботі, мислення притупляється, ідеї вичерпуються, праця перестає приносити необхідні результати. Тому що для того, щоб робити це добре і мати здатність знаходити нові рішення, необхідно також виділити простір для чогось ще, що повністю відволікає, заряджає, радує і розслабляє. Натхнення і нові ідеї приходять, коли ми вільні. Нашій психіці потрібні розвантаження.

Пошук хобі змушує чути себе

Хобі – це ще й «план Б» на крайній випадок. Але це не те, чим ви ліниво як би захоплювалися, наслідуючи комусь із друзів. Хобі – це те, що є вашою справжньою пристрастю, що вам приносить задоволення, що змушує кров в жилах вирувати від азарту і додає блиску в очах, у чому вам подобається розбиратися і хотілося б розбиратися. Справжня конкретна пристрасть до якоїсь справи постійно стимулює мозок знаходити нові рішення, робить його більш творчим і більш «еластичним» в цілому.

Кожне захоплення відкриває нові можливості

Мозок любить випробування. Тому цікавість, з яким ви вивчаєте щось нове, окупиться стократ. Ви можете виявити, що здатні робити щось, про що й гадки не мали, що маєте якийсь талант і бачите щось, чого не бачать інші. Виявите свої нові хороші сторони. І це може вивести вас на новий шлях, де в роботі не буде нудьги, і воно може стати новим поштовхом, незвичайним поворотом в цілому для бізнесу.

Хобі формує нові зв’язки

Проходження за своїм інтересом і своїм захопленням призводить до знайомства з новими цікавими і захопленими людьми. І ці нові зв’язки часто виявляються дуже корисні для основної діяльності.

Хобі навчає творчості

Захоплення – це завжди чиста радість творчості. Воно навчає мозок творчого мислення і допомагає потрапити в стан «потоку», коли краще рішення приходить до нас ніби само собою.

Зміцнює стійкість і позитивне мислення

Позитивне мислення не є чимось само собою зрозумілим. Його потрібно формувати. Наприклад, нагадувати собі, що у вас вже є все, щоб почати робити те, чим ви хотіли б займатися завтра. І коли ви бачите, що у вас щось вже виходить і приносить задоволення, ви більш стійкі і більш позитивно сприймаєте реальність.

Хобі фактично має функцію компенсації, дає можливість зупинитися, «подихати» і побути щасливим хоча б в проміжках. Це те, на що ви точно можете розраховувати.

Паперкрафт – хобі, яке може собі дозволити тільки людина, що має в запасі велика кількість нервів, часу і паперу. Класичне орігамі робиться з одного аркуша паперу, будь-якого розміру, а за формою найчастіше квадратного. Фігура робиться тільки методом згинання, без використання клею і ножиць. А паперкрафт – це тривимірне моделювання, дивіться на сайті Полигональное скульптуры. Тут застосовуються і ножиці, і клей, і інші підручні засоби для того, щоб створити більш реалістичну фігуру. Як мінімум, відмінність в цьому.

Коментування не рекомендоване автором новини.